Η προστασία των ηλεκτρικών συσκευών και συστημάτων μας από υπερτάσεις και κεραυνούς είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρήσουμε τις συσκευές μας λειτουργικές και να προφυλάξουμε το σπίτι μας από πιθανούς καταστροφικούς κεραυνούς.
Ας δούμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να προστατέψουμε τον χώρο μας από αυτούς τους φυσικούς κινδύνους, χειμώνα - καλοκαίρι!


1. Υπερτάσεις & Προστατευτικά Μέσα:

Ένα σημαντικό βήμα για την προστασία των ηλεκτρικών συσκευών μας αποτελεί η χρήση προστατευτικών μέσων, όπως αποσυνδέσεις υπερτάσεων και προστατευτικών μονάδων.
Οι αποσυνδέσεις υπερτάσεων αποτελούν μία οικονομική λύση και παρέχουν προστασία από αιφνίδιες υπερτάσεις, οι οποίες μπορούν να προκληθούν από κεραυνούς.


2. Καλή Γείωση:

Η καλή γείωση του ηλεκτρικού συστήματός μας είναι απαραίτητη για να αποτραπούν οι υπερτάσεις και να απομακρυνθούν από το σπίτι μας.
Σημαντική είναι και η επικοινωνία με επαγγελματία ηλεκτρολόγο, προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση της γείωσής μας και να διορθωθούν πιθανά προβλήματα.


3. Αδιάβροχοι Διακόπτες & Πρίζες:

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε αδιάβροχους διακόπτες και πρίζες στους εξωτερικούς χώρους για την προστασία από την υγρασία και τη βροχή.
Eπίσης, καλό είναι όσο μπορούμε, να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε ηλεκτρικές συσκευές κατά τη διάρκεια καταιγίδων.


4. Αποσύνδεση Ηλεκτρικών Συσκευών:

Εάν προβλέπουμε καταιγίδες ή υπερτάσεις, αποσυνδέουμε τις ηλεκτρικές συσκευές μας από τις πρίζες ή λαμβάνουμε κάποια μέτρα ασφαλείας.



Γενικώς, είναι αρκετά σημαντικό να επενδύουμε σε σύστημα αντικεραυνικής προστασίας.
Στον Ηλεκτρόκοσμο, θα βρείτε αντικεραυνική προστασία, όπως ράβδους (πασσάλους) γείωσης, ακίδες αντικεραυνικής προστασίας και διάφορα εξαρτήματα.
Τα συστήματα αυτά παρέχουν ένα επιπρόσθετο επίπεδο προστασίας, απομακρύνοντας το φορτίο των κεραυνών μακριά από το ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού σας και τις ηλεκτρικές συσκευές.